Google Min Bedrift - Gjør det selv

Monday, November 20, 2017
Martin Gisvold

Veldig mange bedrifter opplever å ha betalt flere tusen kroner for å sette opp Google Min Bedrift. Realiteten er at dette er noe man enkelt kan gjøre selv, helt gratis, og det tar ikke mer enn 10 minutter. Hvis du fortsatt ikke forstår deg på dette etter å ha lest denne guiden, kontakt oss så hjelper vi deg med å sette det opp helt gratis.

Flesteparten av små bedrifter vet at markedsføring på nettet er viktig. For mange betyr dette å være synlig på sosiale medier og ha en helt grei nettside. Men hvis du virkelig ønsker å nå frem til nye potensielle kunder, må du også være synlig der de er: på Google.

Nesten 70% av alle digitale søk i verden blir utført via Google, 20 % av disse søkene omhandler bedrifter eller en lokasjon. Det er her Google Min bedrift kommer inn i bildet. Det er en tjeneste som gjør at den fysiske plasseringen av din bedrift blir funnet på Google Maps, slik at du blir mer synlig og lettere å finne. Hvis du ikke er oppført med Google Min bedrift,  sette dette på toppen av din "to-do-list" umiddelbart. Det er en effektiv måte å utvide kundebasen og bli mer synlig der kunder søker etter det du tilbyr.

Så hva er fordelene med Google Min Bedrift?

Google Min Bedrift er den moderne versjonen av Gulesider - Vi lever ikke i en verden der folk går i telefonboken hvis de trengte en bestemt tjeneste lengre. Google Min Bedrift fungerer nesten på lik måte som Gulesider gjør i dag, spesielt for lokale bedrifter. Selv om du ikke har et nettsted, kan kundene søke etter kategori (f.eks rørlegger, bakeri, eller fotograf) og se en liste over lokale bedrifter i nærheten. Og ettersom 93 % av alle søk på nettet i Norge først starter på Google, kan dette for mange erstatte en meget dyr oppføring på nettopp Gulesider eller 1881.

Du er lettere å finne - Når bedriften er oppført på Google Maps (noe som inngår i Google Min Bedrift), er din nøyaktige adresse og plassering gitt til kunder. De trenger ikke å vasse gjennom "kontakt oss" på en nettside eller klikke seg gjennom en Facebook-profil for å finne ut hvor du er. Hvis kunder søker og bruker sine mobile enheter, har Google Maps GPS navigasjon, og gir turn-by-turn navigasjon til døren.

Det er en GRATIS oppføring - Hva er bedre enn reklame for en liten bedrift? Gratis eksponering! Og det er hva du får med Google Min Bedrift. Selv om en liten bedrift ofte har budsjett for reklame, er det sannsynligvis ikke stort. Dra nytte av alt du kan, og bli synlig for dine kunder i ditt område uten kostnad.

Slik registrerer du din bedrift gratis med oppført på Google Min Bedrift

Å gjøre bedriften synlig på Google Min Bedrift er simpel jobb, først må du ha en konto hos Google (en g-mail konto), om du ikke allerede har dette må du opprette en, noe som er helt gratis. Når du er logget inn, gå til google.com/mybusiness. Du må godta noen grunnleggende vilkår og betingelser, og vil da bli videreført til en side som gjør at du kan skrive inn grunnleggende informasjon om virksomheten som; navn, telefonnummer og kategori. Du må faktisk bekrefte at du har en bedrift, men dette gjøres enkelt via telefon, post eller via e-post. Som en ekstra sikkerhet mot svindlere vil ingen informasjon du legger til her bli synlig før du faktisk har bekreftet din bedrift.

Så hvorfor skal du bruke Google Min bedrift

Nå som du har registrert deg, her er noen tips for å sikre at du får mest mulig ut av oppføringen:

Bruk nøkkelord - Fylle ut søkeord og kategori i profilen er et av de viktigste stegene. Skriv en produktbeskrivelse eller en beskrivelse av virksomheten som er tiltalende og beskriver hva du gjør. Men ikke overdriv på søkeordene, da dette fort kan føre til at rangeringen din bli dramatisk redusere.

Bruk video og bilder - En bedrift som er oppført med Google Min Bedrift har lov til å laste opp til 10 bilder og fem videoer, kostnadsfritt. Igjen, dette er gratis reklame, så gjør det meste ut av det! Ta bilder av utsiden av kontoret, slik at besøkende vet nøyaktig hva de leter etter når de prøver å finne deg.

Opprett en Google Min Bedrift side for hver lokasjon - Hvis selskapet har flere butikker/kontorer, og skaper en generell Google Min bedrift oppføring, vil den ikke gjøre jobben. Ha en oppføring for hvert sted med sin bestemt adresse og telefonnummer. Hvis bedriften er i flere byer, opprette en enkelt side for hvert kontor og beskriv alle adresser i beskrivelsen.

Få kundeanmeldelser - Hvis du har fornøyde kunder, be dem om å dele sine erfaringer og rangere dine tjenester på Google Min bedrift. Det virker enkelt, men en bedre rating vil faktisk tiltrekke seg flere kunder på en ny måte. Kontroller at du har ekte anmeldelser. Hvis du har anmeldelser som Google mener ikke er autentiske, eller det virker som om du rett og slett betaler personer for anmeldelser for en høyere rating, kan oppføringen faktisk bli presset ned.

Ønsker du gratis hjelp med å sette opp Google Min Bedrift? Ring oss i dag på +47 97 95 21 21

Skriv inn ditt navn og telefonnummer så kontakter vi deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Address

stay in touch

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form