En introduksjon i Shopify: Hvorfor velge Shopify som nettbutikkløsning?

Sunday, November 19, 2017
Martin Gisvold

Veldig mange henvender seg til oss med spørsmål om hvilke plattform vi anbefaler med tanke på utvikling av nettbutikk, og hvis jeg kun får en plattform å anbefale deg er svaret utvilsomt Shopify. Det er kanskje den mest komplette nettbutikkløsning for alt fra små til store bedrifter. De har en rekke ulike betalingsmuligheter basert på hvor mange kunder, transaksjoner og produkter du tilbyr. Shopify kan enkelt integreres med andre tredjepartsleverandører som Vipps, Stripe og Klarna. Du trenger ikke å kode, noe du kanskje er avhengig av når du velger andre kjente plattformer som f.eks WooCommerce, Big Commerce eller Magento. 

For å gjøre det litt lettere å følge med på salget får alle Shopify brukere tilgang til en egen app man kan laste ned på smart-telefonen, som gir deg full oversikt av salg, og lar deg enkelt laste opp nye produkter direkte fra appen på mobilen til nettbutikken.

Pr August 2017 er det mer enn 500,000 nettbutikker fra 175 forskjellige land som er laget og driftes i Shopify (https://www.shopifyandyou.com/blogs/news/statistics-about-shopify). Og det er ikke uten grunn at Shopify så langt i år er den nettbutikkløsningen i verden som tar flest kunder fra Wordpress (WooCommerce). Med Shopify betaler du en lav pris, som inkluderer alt du trenger for å drifte en nettbutikk; inkludert maskinvare, programvare og utrolig bra kundeservice. Så for deg som går med ønske om å starte nettbutikk, er Shopify absolutt verdt å sjekke ut.

Integreringer og tilleggsfunksjoner

Det finnes et hav av kjente digitale tjenester vi er vant til, og som mange av oss idag bruker. Og her har Shopify virkelig gjort det enkelt med et bredt utvalg av integreringer og tilleggsfunksjoner de kaller Apps, som du enkelt kan installere selv. Det er bare og plukke og sette de sammen til en løsning som passer for deg og din bedrift. Så for dere som er av litt mindre teknisk karakter, slipper du å forholde deg til avanserte ord som "widgets" og "plugins". De fleste av disse integrasjonene og tilleggsfunksjonene koster ingen ting. Men du finner også et stort utvalgt av betalte, mer avanserte og tilpassede Apps.

Shopify´s økosystemet, har på samme måte som iOS og Google Play, en "app store" med over 1400 gratis og betalte apper som er utformet til å forbedre funksjonaliteten til nettbutikken din. Noen av de tilgjengelige appene dekker rapportering, frakt, sosiale medier, kundeservice, lagervarsler, flerspråklig nettbutikk og muligheten til å se hvordan besøkende samhandler med nettbutikken ved hjelp av varmekartlegging, for så å identifisere måter å forbedre brukeropplevelsen på.

Denne fleksibiliteten er virkelig en av Shopify´s største styrker - ikke bare har du en plattform hvor du kan bygge en butikk på nett og administrere betalinger, men du har også tilgang til en rekke forskjellige verktøy for å gjøre nettbutikken til en suksess. Du kan velge og vrake mellom de som er hensiktsmessige og nyttige for din bedrift, og ettersom alle apper er designet for å integrere i Shopify, er de enkle å installere, uten at du måtte bekymre deg for skremmende koder du egentlig ikke skjønner.

Lett å bruke

Hvis du ikke har bakgrunn i webutvikling eller et team av utviklere til disposisjon, er Shopify et utmerket alternativ, da det er en komplett "plug and play" -løsning. Shopify gir deg over 100 profesjonelle, desktop og mobil-klare storefront templates ('maler') å velge mellom. Første inntrykk teller, og disse temaene gjør at du kan bygge en nettbutikk som ser bra ut, bygger tillit og troverdighet hos besøkende i butikken din, samt gir en utmerket brukeropplevelse. Link til storefront templates finner du her: https://themes.shopify.com/themes

Du velg et temaet du liker, fyll de forskjellige delene med ditt eget innhold og produkter, og lanser butikken! Shopify tilbyr en totalløsning, så det er ikke nødvendig å plassere filer på en ekstern server da dette er inkludert i grunnpakken til $29 i måneden. Hvis du har noe datakompetanse og er kjent med programmer som Word, Excel og Wordpress, kan du følge deres online opplæringsprogrammer for å opprette og starte din nye nettbutikk (noe som er helt gratis).

Konklusjon

Shopify har gjort det veldig enkelt å selge på forskjellige kanaler og plattformer, spesielt via Facebook ved hjelp av Shopify´s Facebook App. I tillegg tilbyr de også muligheter til å selge på andre plattformer, som Twitter, Instagram og Pinterest. Alt dette er viktig for å hjelpe nettbutikken til å øke besøkende og antall salg.

Shopify er en flott plattform for både nye og etablerte bedrifter. Med fleksibilitet, sikkerhet, effektivitet, støtte og en relativt lav investeringen for å komme igang, tilbyr Shopify alle praktiske løsninger slik at nettbutikk-eiere kan fortsette å drive virksomheten uten å kunne komplekse former for koding og web-utvikling.

Skulle du trenge hjelp med oppsett og drift av Shopify, er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss ettersom vi er en av få Norske Shopify Partnere.

Du treffer oss direkte på 97 95 21 21 eller post@digital-sikring.no!

Skriv inn ditt navn og telefonnummer så kontakter vi deg!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Address

stay in touch

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form